Hýbejte se pro zábavu a správně!

Pokud už se rozhodnete, že je čas si jít zacvičit, ale neděláte to na pravidelné bázi, mohlo by se vám stát, že uděláte chyby, které vás pak odradí od dalšího cvičení na delší dobu. Což by byla škoda. Není nic lepšího, než když vás pohyb baví a děláte něco dobrého nejen pro svoje tělo, ale také mysl.
Cvičení nikdy nezačíná tím, že začneme zvedat činky či vyběhneme do přírody za několika kilometrovým dobrodružstvím. Je v zásadě vždy potřeba se rozehřát a na sportovní výkon se připravit. Pokud si říkáte, že nejste žádný vrcholový sportovec, abyste se museli rozcvičovat, tak právě to je ta chyba. Netrénované tělo o to víc potřebuje připravit na výkon. A když už docvičíte či doběháte. Určitě neodcházejte okamžitě do sprchy a nezapomeňte, že se chcete hnout také následující den.
rozcvička mužů
•        Rozcvičení
Jak už bylo uvedeno, rozcvičení je základ. Zásadní je rozhýbat svaly, klouby a tělo rozehřát, aby bylo kompletně připraveno na fyzickou aktivitu.
Řádnou rozcvičkou zajistíte to, že si neuděláte žádné svalové poranění, poranění kloubů šlach či vazů. Pokud nevíte, jak se řádně připravit, tak doporučujeme třeba se proběhnout na běžeckém pásu, správně dýchat, ale nepřepínat se. Když cítíte, že jste zahřátí, což by vám mělo zabrat přibližně deset minut, určitě se řádně rozhýbejte. Vzpomeňte si na školní léta, kdy jste v rámci rozcvičky rozkroutily ruce, nohy, udělali pár úklonů a dynamicky procvičili nohy. Rozhodně dbejte na to, ať svaly před výkonem neprotahujete, to udělejte právě až po tréninku!
posilování s čínkami
•        Protažení
Jakmile vám skončí hodina, výběh či jiná sportovní aktivita, máte chuť skočit do sprchy, a pak se rychle odebrat do polohy ležmo, abyste načerpali energii. To by byla ale zásadní chyba. Jakmile docvičíte, zastavte se, vydýchejte se a protáhněte si svaly. Vezměte to pěkně, jak se říká od hlavy, protáhněte svaly na krku, protáhněte svaly na rukou, zádech a nohách. Nezapomínejte, že protažení nemá bolet, ale je třeba svaly, které se dostaly do zátěže, hezky uvolnit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup